recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Crostini met eendenborstfilet en stoofpeertjes

Voorgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - babyleaf rucola (85 g)
  • - verse roomkaas (met mierikswortel) (1 bakje)
  • - stoofpeertjes (400 g)
  • - eendenborstfilet (300 g)
  • - klein stokbrood (1 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd het stokbrood schuin in lange plakken (drie per persoon) en rooster ze onder een hete grill goudbruin.
  • 2 Snijd het vel van de eendenborstfilet kruislings elke cm in.
  • 3 Wrijf de vleeskant in met zout en peper.
  • 4 Bak de filet op de velkant in een koekenpan in 6-8 minuten knapperig bruin.
  • 5 Bak de andere kant in 2-4 minuten bruin.
  • 6 Laat de eendenborstfilet rusten onder aluminiumfolie.
  • 7 Snijd de peertjes in plakjes en dep ze droog.
  • 8 Bestrijk de crostini met roomkaas en verdeel de rucola erover.
  • 9 Snijd de eendenborstfilet in dunne plakken en drapeer ze met de peer op de crostini.
  • 10 Maal er peper boven.
  • 11 Wijntip: Volle witte wijn, zoals Chenin Blanc of Chardonnay uit Zuid-Afrika.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.