recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Crostini met gorgonzola en champignons

Voorgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - rucola (75 g)
  • - gorgonzola (100 g)
  • - klein (bake-off) stokbrood (1 stuks)
  • - balsamicoazijn (10.5 eetlepel)
  • - tijm (1 theelepel)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - kastanjechampignons (250 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de kastanjechampignons in vieren.
  • 2 Bak de champignons in een wok met de helft van de olijfolie op hoog vuur bruin, laat het vocht verdampen.
  • 3 Schep de tijm, 2/3 deel van de balsamicoazijn en peper naar smaak erdoor en warm alles nog 1-2 minuten door.
  • 4 Snijd het stokbrood schuin in lange, dunne plakken (3 per persoon) en rooster ze op de bakplaat onder een hete grill in 2-3 minuten goudbruin.
  • 5 Bestrijk deze crostini dik met gorgonzola en leg ze weer op de bakplaat.
  • 6 Laat de kaas onder de grill in 1 minuut iets smelten.
  • 7 Meng de rucola met de andere helft van de olijfolie en de rest van de balsamicoazijn en verdeel dit over vier borden.
  • 8 Schep de champignons op de crostini en leg ze op de borden.
  • 9 Wijntip: iet te droge witte of rosé wijn, bijvoorbeeld gewurztraminer, White Zinfandel Rosé.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.