recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Crostini met peterseliepesto en forel

Bijgerecht
20 personen
30 min
Ingrediënten
  • - amsterdamse uien (10 )
  • - gerookte forel (200 gram)
  • - olijfolie (6 eetlepels)
  • - geraspte mierikswortel (2 eetlepels)
  • - bladpeterselie (40 gram)
  • - blanke amandelen (25 gram)
  • - afbak stokbrood (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: keukenmachine.
  • 2 Snijd de forel in stukjes van drie tot vier cm.
  • 3 Halveer de Amstedamse uien.
  • 4 Snijd het stokbrood zo uit de verpakking in plakjes van een cm dik.
  • 5 Rooster de plakjes brood in een hete grillpan tot ze krokant zijn en aan beide kanten mooie bruine strepen hebben.
  • 6 Laat de crostini goed afkoelen.
  • 7 Maal de amandelen met drievierde van de peterselie in de keukenmachine heel fijn.
  • 8 Meng de mierikswortel met wat zout en peper erdoor.
  • 9 Voeg dan al draaiend zoveel olijfolie toe dat het een smeuïge pesto wordt.
  • 10 Bestrijk de crostini met pesto en leg er een stukje forel en een gehalveerde Amsterdamse ui op.
  • 11 Garneer met een toefje peterselie.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.