recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Crostini met sardines en aubergine

Voorgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - sardines in olie (1 blikje)
  • - kleine ui (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - kleine aubergine (1 )
  • - citroen (0.5 )
  • - stokbrood (12 plakjes)
  • - platte peterselie (2 eetlepels)
  • - olijven zonder pit (5 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Snijd de aubergine in kleine blokjes.
  • 4 Pers en rasp de citroen.
  • 5 Hak de peterselie fijn.
  • 6 Snijd de olijven in plakjes.
  • 7 Snijd de stokbrood in plakjes.
  • 8 Schenk de olie van het blikje sardines in een koekenpan en verwarm de olie op matig hoog vuur.
  • 9 Schep de ui, knoflook en aubergine erdoor en bak alles 2-3 minuten.
  • 10 Voeg de citroenrasp en een paar citroensap toe en smoor de aubergine in 6-8 minuten zachtjes gaar.
  • 11 Breng het mengsel pittig op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en laat het afkoelen.
  • 12 Leg de plakjes stokbrood op een bakplaat en rooster ze onder een hete ovengrill in 3-4 minuten goudbruin, keer ze na 2 minuten.
  • 13 Laat de sardines in een vergiet goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
  • 14 Halveer de sardines in de lengte en snijd de filets doormidden.
  • 15 Laat de crostini afkoelen.
  • 16 Bestrijk de crostini met de auberginespread en leg er een stukje sardine op.
  • 17 Strooi er wat peterselie over en garneer met plakjes olijf.
  • 18 Serveer de crostini op een platte schaal.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.