recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Cupcakes met zomerfruit

Bijgerecht
12 personen
65 min
Ingrediënten
  • - zelfrijzend bakmeel (125 gram)
  • - suiker (125 gram)
  • - vanillesuiker (1 zakje)
  • - zachte boter (250 gram)
  • - eieren (2 )
  • - melk (100 ml)
  • - blauwe bessen (1 bakje)
  • - frambozen (1 bakje)
  • - zilveren garneerballetjes
  • - poedersuiker (100 gram)
  • - rode limonadesiroop (3 eetlepels)
  • - muffinvorm
  • - papieren cakevormpjes (12 )
  • - spuitzak met kartel spuitmond
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 2 Zet de papieren vormpjes in de holtes van de muffinvorm.
  • 3 Doe het zelfrijzend bakmeel met de suiker, vanillesuiker en een snufje zout in een kom.
  • 4 Voeg de helft van de boter en eieren toe.
  • 5 Klop alles met de handmixer tot een luchtig beslag.
  • 6 Voeg al kloppend de melk toe en blijf kloppen tot het een glad beslag is.
  • 7 Spatel de helft van de blauwe bessen door het beslag.
  • 8 Schep het beslag met behulp van twee eetlepels in de papieren vormpjes.
  • 9 Schuif de muffinvorm een richel onder het midden in de oven en bak de cupcakes in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • 10 Zet de cakes op een taartrooster en laat ze helemaal afkoelen.
  • 11 Doe voor de roze crème de rest van de zachte boter en poedersuiker in een kom en klop ze met de handmixer tot een romige, bijna witte massa.
  • 12 Voeg al kloppend de limonadesiroop toe.
  • 13 Blijf kloppen tot het een mooie crème wordt.
  • 14 Hang de spuitzak met daarin al de spuitmond in een hoge kom.
  • 15 Schep de botercrème erin en draai de spuitzak dicht.
  • 16 Zet de cupcakes op een schaal en spuit op elk cakeje in het midden een flinke toef crème.
  • 17 Garneer de cupcakes met frambozen, blauwe bessen en garneerballetjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.