recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Curry van runderlapjes met broccoli

Hoofdgerecht
4 personen
160 min
Ingrediënten
  • - rijst (300 g)
  • - broccoli (500 g)
  • - vleesbouillon (250 ml)
  • - tomaatblokjes (uit blik) (400 g)
  • - uien (2 stuks)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - milde Indiase currypasta (10.5 eetlepel)
  • - olie (2 eetlepels)
  • - sukadelappen (600 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de sukadelappen in stukken; Hak de knoflook fijn; Hak de uien in grove stukken.
  • 2 Kruid het vlees met zout en peper en bak het in een braadpan met hete olie rondom bruin.
  • 3 Schep de currypasta met de knoflook en ui erdoor en bak alles nog 5 minuten.
  • 4 Voeg de tomaatblokjes met vocht en de bouillon toe en stoof het vlees 2 uur op heel zacht vuur.
  • 5 Snijd de broccoliroosjes van de stronk.
  • 6 Schil de stronk en snijd deze in blokjes.
  • 7 Voeg de broccoliroosjes en de stronkjes aan de curry toe en laat alles nog 20-30 minuten zachtjes sudderen.
  • 8 Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen gaar.
  • 9 Serveer de curry met rijst in diepe borden.
  • 10 Vervangtip: U kunt ook kerriepoeder in plaats van de milde indiase currypasta gebruiken.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.