recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Deense koffiebroodjes

Bijgerecht
6 personen
45 min
Ingrediënten
  • - poedersuiker (100 gram)
  • - gekoeld super croissantdeeg (1 blik)
  • - suiker (2 eetlepels)
  • - vanillesuiker (1 zakje)
  • - kaneel (2 theelepels)
  • - gepelde walnoten (50 gram)
  • - sap en rasp van een sinaasappel
  • - rozijnen (50 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Rasp en pers de sinaasappel.
  • 3 Hak de walnoten grof.
  • 4 Breng in een steelpan de rozijnen met het sinaasappelsap en de rasp aan de kook en laat ze 3-5 minuten zachtjes pruttelen tot het vocht is opgenomen door de rozijnen.
  • 5 Schep van het vuur af de walnoten, kaneel, vanillesuiker en suiker erdoor.
  • 6 Rol het croissantdeeg uit op het werkvlak en druk de naden dicht.
  • 7 Verdeel het rozijnen-notenmengsel over het deeg, laat aan de korte kanten 1 centimeter vrij.
  • 8 Rol het deeg vanaf een korte kant op en druk het uiteinde op het deeg dicht.
  • 9 Snijd de rol in 6-8 plakken en leg de plakken op de bakplaat.
  • 10 Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koffiebroodjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • 11 Laat ze afkoelen.
  • 12 Roer in een kommetje de poedersuiker met 1-2 eetlepels water tot een glad en glanzend glazuur.
  • 13 Bestrijk de koffiebroodjes royaal met glazuur en laat het glazuur even stevig worden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.