recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Deense varkensrollade gevuld met appel en pruimen

Hoofdgerecht
4 personen
70 min
Ingrediënten
  • - roodfruitjam (1 eetlepel)
  • - slagroom (125 ml)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - boter (50 gram)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - gedroogde pruimen zonder pit (6 )
  • - appel (elstar) (1 )
  • - varkensfricandeau van 400 gram (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Leg de varkensfricandeau op een plank met de lange kant naar u toe.
  • 2 Snijd het stuk vlees op twee derde van de hoogte over de hele lengte in tot op 2 cm van de overliggende zijde.
  • 3 Klap het vlees open.
  • 4 Snijd het vlees in nu op een derde van de hoogte vanaf de lijn waar het vlees opengeklapt ligt naar de andere kant tot op 2 cm van de overliggende zijde.
  • 5 Klap ook dit stuk open.
  • 6 Er ligt nu een lange lap vlees.
  • 7 Bestrooi deze met zout en versgemalen peper.
  • 8 Schil de appel in stukjes en snijd de pruimen in stukjes.
  • 9 Schep in een kom de appel en pruimen om met zout, versgemalen zwarte peper en kaneel.
  • 10 Verdeel dit mengsel over het vlees, maar laat aan de korte zijden elk 5 cm vrij.
  • 11 Rol het vlees vanaf 1 korte zijde stevig op en bind het als een rollade elke 2 cm op met rolladetouw.
  • 12 Verwarm de boter in een braadpan en bak de rollade rondom bruin.
  • 13 Schenk langs de rand van pan eerst de wijn erbij en dan de room.
  • 14 Stoof de rollade met de deksel schuin op de pan in 30-40 minuten zachtjes gaar, keer de rollade regelmatig.
  • 15 Leg de rollade op een plank en laat onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
  • 16 Roer de jam door het stoofvocht en kook het vocht tot een saus.
  • 17 Lekker met aardappelpuree en rodekool.