recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Donker roggebrood met biet en repen haring

Lunch
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - haringen (2 zoute)
  • - donker roggebrood (4 sneetjes)
  • - verse dille (bio) (1 eetlepel)
  • - mosterdmayonaise (2 eetlepels)
  • - gekookt bietje (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Schil de biet en snijd daarna in blokjes.
  • 2 Knip de verse dille fijn en snijd de haring in repen van drie cm.
  • 3 Meng de blokjes biet met de helft van de mosterdmayonaise, drie vierde eetlepel dille en wat zout en versgemalen peper.
  • 4 Leg de sneetjes roggebrood op de borden en schep de bietensalade erop.
  • 5 Leg de repen haring erop en garneer met een dotje mayonaise en de overgebleven dille.