recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Doperwten-havermoutburger met verse kruiden

Hoofdgerecht
4 personen
225 min
Ingrediënten
  • - ei (1 )
  • - feta (75 gram)
  • - verse kruiden (3 eetlepels)
  • - havermout (100 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - doperwten (diepgevroren) (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: keukenmachine.
  • 2 Als kruiden kunt u bieslook en peterselie gebruiken.
  • 3 Hak de kruiden fijn.
  • 4 Hak de knoflook fijn.
  • 5 Verkuimel de feta.
  • 6 Klop het ei los.
  • 7 Doe de doperwten in een vergiet en laat ze in 1-2 uur bij kamertemperatuur ontdooien.
  • 8 Verwarm twee derde van de olijfolie in een pan en fruit de knoflook zachtjes glazig.
  • 9 Neem de pan van het vuur en roer de havermout erdoor.
  • 10 Meng in de keukenmachine de doperwten met de kruiden tot een puree.
  • 11 Voeg de feta en de helft van de havermout met wat zout en peper naar smaak toe en meng alles goed.
  • 12 Doe de doperwtenpuree over in een kom.
  • 13 Schep de rest van de havermout erdoor en roer er lepel voor lepel de helft van het ei door.
  • 14 Meng alles goed door elkaar, het moet een stevig mengsel blijven.
  • 15 Verdeel het mengsel in 8 porties en vorm elke portie met vochtige handen tot een mooie burger van een cm dik.
  • 16 Bestrijk de burgers aan beide kanten met olijfolie.
  • 17 Leg de burgers naast elkaar op een groot bord en laat ze in de koelkast 1 uur stevig worden.
  • 18 Bestrijk de burgers opnieuw met olijfolie en bak ze op de barbecue of in een grillpan in 4-6 minuten mooi bruin.
  • 19 Keer ze halverwege.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.