recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Doperwtensoep met feta en munt

Voorgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - boter (1 eetlepel)
  • - sjalotje (1 )
  • - diepvries doperwten (200 gram)
  • - kippenbouillon (van tablet) (500 ml)
  • - feta (75 gram)
  • - verse munt (2 eetlepel(s))
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de sjalotjes; Verkruimel de feta; snijd de verse munt in reepjes.
  • 2 Smelt de boter in een pan en fruit het sjalotje zachtjes goudgeel.
  • 3 Roer de doperwten erdoor en smoor ze 5 minuten afgedekt.
  • 4 Schenk de bouillon erbij en kook alles nog 10 minuten op zacht vuur.
  • 5 Pureer de doperwten met de bouillon met de staafmixer of in een blender tot een gladde, lichtgebonden soep.
  • 6 Warm de soep nog even door en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  • 7 Serveer de soep in diepe borden en strooi de feta en munt erin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.