recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Doperwtensoep met verse basilicum

Voorgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - jonge kaas (150 gram)
  • - basilicum (garnering) (4 toefjes)
  • - basilicum (15 gram)
  • - kippenbouillon (600 ml)
  • - diepvries doperwten (300 gram)
  • - bosuitjes (2 )
  • - boter (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: staafmixer.
  • 2 Snijd de bosuitjes in ringetjes en de kaas in kleine blokjes.
  • 3 Smelt de boter in een soeppan en fruit de bosui 1 minuut.
  • 4 Roer de doperwten erdoor en schenk de bouillon erbij.
  • 5 Breng al roerend aan de kook en laat 2-3 minuten zachtjes koken.
  • 6 Voeg de basilicum toe en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep.
  • 7 Voeg wat zout en peper toe en warm nog heel even door.
  • 8 Schep de soep in kommen of diepe borden.
  • 9 Garneer met de blokjes kaas en daarop een toefje basilicum.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.