recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Drie in de pan met gebakken appel

Nagerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - bruine suiker (2 eetlepel(s))
  • - zure room of griekse yoghurt (4 eetlepel(s))
  • - boter (50 gram)
  • - rozijnen (50 gram)
  • - melk (250 ml)
  • - ei (1 )
  • - zelfrijzend bakmeel (200 gram)
  • - citroen (0.5 )
  • - stevige appels (elstar) (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Pers de citroen.
  • 2 Was drie appels en boor het klokhuis eruit.
  • 3 Snijd deze appels in plakken van een cm dik.
  • 4 Besprenkel de plakjes met wat citroensap.
  • 5 Schil de laatste appel en verwijder het klokhuis.
  • 6 Rasp deze appel boven een kommetje en meng er een eetlepel citroensap door.
  • 7 Verwarm de oven op 80°C.
  • 8 Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel met een snuf zout, het ei en de melk tot een glad beslag.
  • 9 Roer de geraspte appel en de rozijnen door het beslag.
  • 10 Verwarm een klontje boter in een koekenpan en schep er met een juslepel drie bergjes beslag in.
  • 11 Bak de pannenkoekjes goudbruin tot de bovenkant droog is, keer ze en bak de andere kant goudbruin.
  • 12 Houd de pannenkoekjes warm op een bord in de oven en bak op dezelfde manier nog per persoon drie pannenkoekjes.
  • 13 Bak in dezelfde pan de plakken appel – in twee of drie keer – in 4 minuten mooi bruin.
  • 14 Keer ze na 1-2 minuten.
  • 15 Verwarm steeds eerst een klein klontje boter in de pan.
  • 16 Maak op de borden torentjes van elk drie pannenkoekjes met daartussen plakken appel.
  • 17 Er mogen meerdere plakjes appel op elkaar liggen.
  • 18 Garneer de torentjes met een toef room of yoghurt en strooi er wat bruine suiker over.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.