recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Drumsticks met aardappel-broccolisalade

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - water (3 eetlepels)
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - ijsbergsla (0.5 krop)
  • - broccoli (400 gram)
  • - tafelaardappelen (600 gram)
  • - drumsticks (4 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - zoete chilisaus (3 eetlepels)
  • - sinaasappel (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven op 175 °C.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Pers en rasp de sinaasappel.
  • 4 Meng de knoflook met het sinaasappelsap, de chilisaus, olijfolie en wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • 5 Wrijf de drumsticks in met een paar eetlepels dressing en leg ze in een kleine braadslede.
  • 6 Schenk het water op de bodem.
  • 7 Braad de drumsticks in de oven in 30-40 minuten bruin.
  • 8 Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • 9 Snijd de brocollistronk in blokjes.
  • 10 Kook de aardappeltjes en broccoli in ruim kokend water in 4-5 minuten beetgaar.
  • 11 Laat ze in een vergiet uitlekken.
  • 12 Meng in een slaschaal de rest van de dressing met de sinaasappelrasp en schep de ijsbergsla, aardappeltjes en broccoli erdoor.
  • 13 Laat de salade een kwartiertje staan.
  • 14 Serveer de salade bij de drumsticks.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.