recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Drumsticks met barbecuesaus

Hoofdgerecht
4 personen
70 min
Ingrediënten
  • - zout (1 theelepel)
  • - water (100 ml)
  • - drumsticks (8 )
  • - koekkruiden (2 theelepels)
  • - bruine basterdsuiker (50 gram)
  • - witte wijnazijn (150 ml)
  • - gezeefde tomaten (1 pakje)
  • - rode peper (zonder zaadjes) (1 )
  • - bleekselderij (2 stengels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook, bleekselderij en rode peper zachtjes in 3-4 minuten gaar.
  • 2 Roer achtereenvolgens de tomatensaus, azijn, 100 ml water, bruine suiker, koekkruiden, 1 theelepel zout en wat versgemalen zwarte peper erdoor.
  • 3 Kook alles in 15 minuten zachtjes in tot een dikke saus.
  • 4 Roer regelmatig.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 6 Wentel de drumsticks door de saus en leg ze om en om naast elkaar in een braadslede.
  • 7 Schep de rest van de saus erover.
  • 8 Bak de drumsticks in de oven in 30-40 minuten gaar en bruin.
  • 9 Lekker met frieten en een gemengde salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.