recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Drumsticks met kerrierijst en Chinese kool

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - Chinese kool (400 gram)
  • - zoete chilisaus (4 eetlepels)
  • - drumsticks (4 grote)
  • - kippenbouillon (van een tablet) (0.5 liter)
  • - rijst (300 gram)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - zonnebloemolie (4 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - uien (2 grote)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui en de knoflook.
  • 2 Fruit de helft van de ui en de helft van de knoflook zachtjes glazig in een pan met een vierde van de olie.
  • 3 Bak de kerrie en rijst 1 minuut mee.
  • 4 Voeg de bouillon toe en kook de rijst verder gaar volgens de aanwijzingen.
  • 5 Kruid de drumsticks met zout en peper en bak ze in een hapjespan met ruim een vierde van de olie rondom bruin.
  • 6 Roer de chilisaus en de resterende bouillon door het bakvet en smoor de drumsticks in 20-25 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Roerbak de resterende ui en knoflook met de Chinese kool in een wok met de rest van de olie op hoog vuur in 4 minuten beetgaar.
  • 8 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 9 Schep de kerrierijst in diepe borden en schep de Chinese kool en de drumsticks met saus erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.