recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Drumsticks met mangosaus en andijvie

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - sojasaus (1.5 eetlepels)
  • - andijvie (1 struik)
  • - ui (1 )
  • - meergranenrijst (1 pak)
  • - kippenbouillon (van tabletten of pot) (100 ml)
  • - knoflook (1 teen)
  • - mango (1 rijpe)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - drumsticks (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Wrijf de drumsticks in met kerriepoeder en zout en bak ze in een hapjespan met de helft van de olie op matig hoog vuur in 6-8 minuten rondom bruin.
  • 2 Schil de mango en snijd deze in blokjes.
  • 3 Pers de knoflook.
  • 4 Snipper de ui grof.
  • 5 Snijd de andijvie in brede repen.
  • 6 Pureer het mangovruchtvlees met de knoflook, bouillon en wat zout en peper tot een saus.
  • 7 Schenk de saus bij de drumsticks en laat deze nog 20 minuten zachtjes sudderen.
  • 8 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen.
  • 9 Roerbak de ui en andijvie 3-4 minuten in een wok met de rest van de olie.
  • 10 Voeg de sojasaus toe en roerbak nog 2-3 minuten.
  • 11 Schep de rijst in diepe borden en verdeel de andijvie erover.
  • 12 Leg de drumsticks erop en schep de mangosaus erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.