recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Drumsticks teriyaki

Hoofdgerecht
2 personen
30 min
Ingrediënten
  • - sesamzaad (1 eetlepel)
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - suiker (2 eetlepels)
  • - medium dry sherry (1 dl)
  • - Japanse sojasaus (1 dl)
  • - drumsticks (4 )
  • - olie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de bieslook in stukjes van 1 cm.
  • 2 Verhit de olie in een hapjespan en bak de drumsticks in 5 minuten rondom bruin.
  • 3 Roer de sojasaus, sherry en suiker door elkaar en schenk dit mengsel over de drumsticks.
  • 4 Laat de drumsticks met een deksel schuin op de pan in circa 25 minuten zachtjes gaar sudderen tot ze omhuld zijn met een donker laagje saus, keer ze regelmatig.
  • 5 Voeg, als er te veel vocht verdampt, een scheutje water toe Leg de drumsticks op de borden en strooi er bieslook en sesamzaad over.
  • 6 Wijntip: Kruidige witte wijn (gewurztraminer).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.