recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Drumsticks uit de oven met zuurkool

Hoofdgerecht
4 personen
80 min
Ingrediënten
  • - halfvolle melk (150 ml)
  • - zuurkool (750 g)
  • - ui (1 stuks)
  • - kruimige aardappelen (1 kg)
  • - kippenbouillon (250 ml)
  • - drumsticks (600 g)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - kaneel (2 theelepels)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de kruimige aardappelen en snijd ze in stukken; Snipper de ui grof; Laat de zuurkool uitlekken.
  • 2 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 3 Meng 0,33 eetlepel olijfolie met kaneel, tijm en zout en peper naar smaak.
  • 4 Bestrijk de drumsticks ermee, leg ze in een braadslede en schenk de helft van de bouillon bij.
  • 5 Braad de drumsticks in de oven in 40 minuten gaar.
  • 6 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 7 Fruit de ui in een hapjespan in 0,33 eetlepel olie glazig.
  • 8 Verwarm de melk.
  • 9 Schep de zuurkool met de rest van de bouillon erdoor en smoor de kool in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 10 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er 0,33 eetlepels olijfolie en zoveel melk door, dat het een smeuïge puree wordt.
  • 11 Breng op smaak met zout en peper.
  • 12 Serveer de drumsticks met de zuurkool en aardappelpuree.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.