recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Eendenborstfilet met citroen, olijven en tomaatjes

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - eendeborstfilets (a 300 gr.), op kamertemperatuur (2 )
  • - kerstomaatjes (250 gram)
  • - zwarte olijven, zonder pit (100 gram)
  • - groene olijven, zonder pit (100 gram)
  • - knofook (4 tenen)
  • - olijfolie (75 ml)
  • - citroen (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Boen de citroen schoon en pers uit en verwijder de velletjes aan de binnenkant van de citroenschil.
  • 2 Snijd de schil in dunne reepjes.
  • 3 Snijd de knoflook in plakjes (elke teen in 4 plakjes).
  • 4 Doe de olijfolie in een kleine pan en schep de reepjes citroenschil en plakjes knoflook erdoor en verwarm dit alles zo’n 20-30 minuten op heel zacht vuur tot de citroenschilletjes lekker zacht zijn.
  • 5 Schep de olijven en tomaatjes met naar smaak wat zout en peper erdoor en verwarm alles nog 6-8 minuten.
  • 6 Snijd de velkant van de eendenborsten kruislings elke centimeter in.
  • 7 Leg de filets met de velkant in een hapjespan en bak ze op matig hoog vuur 6-8 minuten tot het vet uit het vel is gesmolten en het vel knapperig bruin is.
  • 8 Keer de filets en bak de andere kant in nog 4-6 minuten mooi bruin.
  • 9 Van binnen zijn de filets dan mooi rosé.
  • 10 Laat de filets 5 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd ze in dunne plakjes.
  • 11 Leg de plakjes eendenborstfilet in een waaier op warme borden en schep het olijvenmengsel in het midden.
  • 12 Lekker met couscous en een mooi groene salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.