recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Eendenborstfilet met granaatappel

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - wodka (50 ml)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - kaneel (1.5 theelepel)
  • - tamme eendenborstfilets (2 stuks)
  • - platte peterselie (2 eetlepels)
  • - bosuitjes (2 stuks)
  • - granaatappel (3 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Halveer de granaatappels.
  • 2 Pers twee derde van de granaatappels uit op een citruspers en schep de granaatappelpitjes uit de overgebleven granaatappels.
  • 3 Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en hak de peterselie grof.
  • 4 Meng de pitjes met de uiringetjes en peterselie.
  • 5 Snijd de velkant van de eendenborstfilet kruislings elke centimeter in.
  • 6 Wrijf de vleeskant in met zout, versgemalen zwarte peper, kaneel en komijn.
  • 7 Leg de filets op de velkant in een hapjespan en bak ze op matig hoog vuur in 8 minuten knapperig bruin.
  • 8 Neem de filets uit de pan en schenk het gesmolten vet in een hitte-bestendige kom (Het vet wordt niet meer gebruikt).
  • 9 Leg de filets nu op de vleeskant in de pan en bak ze nog 2-4 minuten tot ze van binnen rosé zijn.
  • 10 Houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie.
  • 11 Roer de wodka en het granaatappelsap door het bakvet en kook alles in tot een mooie jus.
  • 12 Snijd de eendenborstfilets in dunne plakjes en leg ze als een waaier op warme borden.
  • 13 Schep de jus erover en schep de granaatappelpitjes met ui en peterselie ernaast.
  • 14 Lekker met aardappelgratin en rucolasalade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.