recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Eendenborstfilet met mango

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - appelsap (200 ml)
  • - limoen (1 stuks)
  • - mango (1 verse)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - verse gemberwortel (2 cm)
  • - eendenborstfilets (600 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met couscous en roergebakken paksoi.
  • 2 Voorbereiding: Schil en rasp de verse gemberwortel; Schil de mango en snijd in plakken; Pers de limoen.
  • 3 Snijd de vetlaag van de eendenborstfilets kruislings elke centimeter in.
  • 4 Wrijf de vleeskant in met zout, gember en royaal zwarte peper.
  • 5 Leg de filets met de vette kant in een hapjespan en bak ze op matig hoog vuur 6-8 minuten tot het vel krokant is.
  • 6 Bak de andere kant in 4-6 minuten bruin.
  • 7 Houd de filets onder aluminiumfolie warm.
  • 8 Schenk het meeste bakvet in een hittebestendig kommetje en laat dit afkoelen.
  • 9 Verhit de pan opnieuw en bak de plakken mango om en om bruin.
  • 10 Leg ze naast het vlees.
  • 11 Roer het limoensap, appelsap en zout en peper naar smaak door het bakvet en laat dit inkoken tot een jus.
  • 12 Snijd de eendenborstfilets in plakjes en serveer ze op warme borden met de mango.
  • 13 Schep er wat jus over.
  • 14 Wijntip: Intense rode wijn, zoals pinotage uit Zuid-Afrika of Primitivo uit Italië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.