recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Eendenborstfilet met mosterd-knoflookjus

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - vleesfond (150 ml)
  • - rode wijn (150 ml)
  • - grove mosterd (1 eetlepel)
  • - knoflook (4 tenen)
  • - gemalen komijn (djinten) (1 theelepel)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - eendenborstfilets (600 g)
  • - vastkokende aardappelen (1 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de vastkokende aardappelen en snijd in parten; Hak de knoflook fijn.
  • 2 Kook de aardappelen in 10 minuten beetgaar.
  • 3 Laat ze afkoelen.
  • 4 Wrijf het vlees van de eendenborsten in met zout, peper en komijn.
  • 5 Snijd het vel kruislings elke centimeter in.
  • 6 Leg de filets op het vel in een hete koekenpan en bak dit in 6-8 minuten knapperig.
  • 7 Bak de vleeskant nog 3-4 minuten.
  • 8 Houd de filets warm in een oven van 100 °C.
  • 9 Bak de aardappelen (in gedeelten) goudbruin in het eendenvet en houd ze warm in de oven.
  • 10 Schenk het overtollige vet weg.
  • 11 Bak de knoflook zachtjes in het beetje vet dat nog in de pan achterblijft.
  • 12 Roer de mosterd, wijn en fond erdoor en kook de jus op hoog vuur 3-4 minuten in.
  • 13 Serveer de eendenborsten in dunne plakken met de jus en aardappeltjes.
  • 14 Wijntip: Krachtige rode wijn, bijvoorbeeld Merlot uit Australië of Nero d’Avola van Sicilië.
  • 15 Vervangtip: U kunt ook bouillon gebruiken in plaats van vleesfond.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.