recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Eendenborstfilet met sinaasappeljus en knolselderijpuree

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - fijne mosterd (1 eetlepel(s))
  • - melk (150 ml)
  • - eendenborstfilet(s) (2 )
  • - kruimige aardappels (500 gram)
  • - knolselderij (1 )
  • - pimentkorrels (3 )
  • - wildfond (1 pot)
  • - volle rode wijn (100 ml)
  • - sinaasappel(s) (3 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de knolselderij en snijd in blokjes; schil de aardappelen en verdeel in blokjes; verwarm de melk.
  • 2 Rasp de schil van de sinaasappel, schil 1/3 van de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  • 3 Kook het sap met de rasp, wijn, fond, en piment op hoog vuur in tot een derde over is.
  • 4 Kook de knolselderij en aardappelen samen in 20 minuten gaar.
  • 5 Snijd de velkant van de filets kruislings elke centimeter in, wrijf de vleeskant in met zout en peper.
  • 6 Bak het vlees op de velkant in een hapjespan 8 minuten.
  • 7 Bak de andere kant nog 4-6 minuten en laat ze onder aluminiumfolie 5 minuten rusten.
  • 8 Stamp de afgegoten knolselderij en aardappel fijn en roer ze met de melk, 3-4 eetlepels eendenvet en wat zout en peper tot puree.
  • 9 Schenk het eendenvet uit de pan.
  • 10 Roer de mosterd door het achtergebleven vet en zeef het ingekookte vocht erboven.
  • 11 Laat de jus inkoken en warm de partjes sinaasappel mee.
  • 12 Snijd het vlees in plakjes en serveer ze op warme borden met wat jus erover.
  • 13 Geef de puree er apart bij.