recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Eierkoeken

Lunch
4 personen
36 min
Ingrediënten
  • - bakplaat bekleed met bakpapier
  • - handmixer met gardes
  • - fijne tafelsuiker (100 gram)
  • - eieren (2 )
  • - zelfrijzend bakmeel (100 gram)
  • - citroen (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C Boen de citroen goed schoon onder stromend water en droog hem af met keukenpapier.
  • 2 Rasp met een fijne rasp de gele schil dun van de citroen.
  • 3 Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een kom.
  • 4 Breek de eieren boven een beslagkom en voeg de suiker toe.
  • 5 Klop de eieren en de suiker met de mixer tot het een dikke bleke en schuimige massa wordt.
  • 6 Het mengsel moet, als je de mixer omhoog houdt, als een lint van de gardes lopen.
  • 7 Voeg het zelfrijzend bakmeel al roerend met een spatel aan het eimengsel toe.
  • 8 Voeg ook de citroenrasp toe.
  • 9 Roer voorzichtig (als je te hard roert, verliest het mengsel zijn luchtigheid).
  • 10 Stop met roeren als het meel en de citroenrasp niet meer te zien zijn.
  • 11 Schep op de bakplaat met bakpapier bergjes van het beslag, zorg dat er tussen de bergjes voldoende ruimte is, want de eierkoeken dijen tijdens het bakken nogal uit.
  • 12 Schuif de bakplaat een richel boven het midden in de oven en bak de eierkoeken in 10-12 minuten goudgeel en gaar.
  • 13 Als je met een vinger op de koeken drukt, geeft de bovenkant iets mee.
  • 14 Laat de koeken een paar minuten op de bakplaat afkoelen en haal ze dan voorzichtig van het bakpapier.
  • 15 Laat de eierkoeken op een rooster verder afkoelen en garneer ze daarna volgens de onderstaande tips.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.