recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Eierkoeken

Lunch
4 personen
36 min
Ingrediënten
  • - bakplaat bekleed met bakpapier
  • - handmixer met gardes
  • - fijne tafelsuiker (100 gram)
  • - eieren (2 )
  • - zelfrijzend bakmeel (100 gram)
  • - citroen (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C Boen de citroen goed schoon onder stromend water en droog hem af met keukenpapier.
  • 2 Rasp met een fijne rasp de gele schil dun van de citroen.
  • 3 Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een kom.
  • 4 Breek de eieren boven een beslagkom en voeg de suiker toe.
  • 5 Klop de eieren en de suiker met de mixer tot het een dikke bleke en schuimige massa wordt.
  • 6 Het mengsel moet, als je de mixer omhoog houdt, als een lint van de gardes lopen.
  • 7 Voeg het zelfrijzend bakmeel al roerend met een spatel aan het eimengsel toe.
  • 8 Voeg ook de citroenrasp toe.
  • 9 Roer voorzichtig (als je te hard roert, verliest het mengsel zijn luchtigheid).
  • 10 Stop met roeren als het meel en de citroenrasp niet meer te zien zijn.
  • 11 Schep op de bakplaat met bakpapier bergjes van het beslag, zorg dat er tussen de bergjes voldoende ruimte is, want de eierkoeken dijen tijdens het bakken nogal uit.
  • 12 Schuif de bakplaat een richel boven het midden in de oven en bak de eierkoeken in 10-12 minuten goudgeel en gaar.
  • 13 Als je met een vinger op de koeken drukt, geeft de bovenkant iets mee.
  • 14 Laat de koeken een paar minuten op de bakplaat afkoelen en haal ze dan voorzichtig van het bakpapier.
  • 15 Laat de eierkoeken op een rooster verder afkoelen en garneer ze daarna volgens de onderstaande tips.