recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Eiersoep met verse kruiden

Voorgerecht
4 personen
10 min
Ingrediënten
  • - peterselie (2 eetlepels)
  • - parmezaanse kaas (40 gram)
  • - griesmeel (20 gram)
  • - eieren (3 )
  • - kippenbouillon (1 pot)
Bereidingswijze
  • 1 Rasp de kaas.
  • 2 Zeef de bouillon uit de pot boven een maatbeker en vul met water aan tot een liter.
  • 3 Klop in een pan de eieren met een garde los.
  • 4 Klop het griesmeel en de kaas erdoor en vervolgens scheut voor scheut de rest van de bouillon.
  • 5 Verwarm de soep al kloppend op zacht vuur tot aan de kook en blijf kloppen tot de soep mooi romig gebonden is.
  • 6 Voeg wat zout en peper naar smaak toe.
  • 7 Serveer de soep in diepe borden en strooi de peterselie erin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.