recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Eikenbladsalade met druiven

Voorgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - witte en rode druiven zonder pit (300 gram)
  • - bleekselderij (2 stengels)
  • - krop eikenbladsla of slanova (1 )
  • - notenolie (4 eetlepels)
  • - mosterd (1 theelepel)
  • - witte wijnazijn (1.5 eetlepel)
  • - hazelnoten (50 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de hazelnoten.
  • 2 Was de krop eikenbladsla of slanova en scheur de bladeren in stukken.
  • 3 Snijd de bleekselderij in dunne boogjes en halveer de witte en rode druiven.
  • 4 Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bordje afkoelen.
  • 5 Klop in een wijde kom de azijn met de mosterd, notenolie en wat zout en versgemalen peper tot een dressing.
  • 6 Schep de sla met de bleekselderij en de helft van de druiven luchtig door de dressing.
  • 7 Verdeel de salade over borden en leg de resterende druiven erop.
  • 8 Strooi de hazelnoten erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.