recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Empanada met kip en wortel

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - water (150 ml)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - chorizo (100 gram)
  • - kipfiletblokjes (250 gram)
  • - uien (2 )
  • - winterwortel (300 gram)
  • - tomatenpuree (2 eetlepels)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - deeg voor hartige taart (8 plakjes)
  • - gemengde sla (1 zak)
  • - yoghurtdressing (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snijd de chorizo in kleine blokjes.
  • 3 Bak de kip en chorizo in een hapjespan met olijfolie 4 minuten Snipper de ui grof.
  • 4 Snijd de winterwortel in kleine blokjes.
  • 5 Laat het deeg ontdooien.
  • 6 Schep de ui, wortel en tomatenpuree erdoor en bak alles nog 2 minuten.
  • 7 Voeg het water toe en smoor het mengsel in 10 minuten tot een dikke saus.
  • 8 Roer de peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 9 Rol de plakjes deeg uit tot twee ronde lappen.
  • 10 Leg één deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • 11 Verdeel de vulling erover en leg de andere lap eroverheen.
  • 12 Druk de rand met een vork goed dicht, prik er gaatjes in en bak de empanada in de oven in 30 minuten gaar en bruin.
  • 13 Doe de sla in een schaal en schenk de dressing erover.
  • 14 Serveer de salade bij de empanada.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.