recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Empanada met varkensvlees en tomaat

Hoofdgerecht
4 personen
75 min
Ingrediënten
  • - water (75 ml)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (4 eetlepels)
  • - tomaten (4 )
  • - paprikapoeder (0.5 eetlepels)
  • - rode paprika (1 )
  • - ui (1 )
  • - varkensreepjes (400 gram)
  • - chorizo (100 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - ei (1 )
  • - zelfrijzend bakmeel (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de chorizo in blokjes.
  • 2 Snipper de ui grof.
  • 3 Snijd de paparika in blokjes.
  • 4 Haal de zaadjes uit de tomaten en snijd de tomaten in blokjes.
  • 5 Klop de ei los.
  • 6 Meng het meel in een kom met wat zout, het ei, het water en drievierde van de olijfolie.
  • 7 Kneed het door tot het soepel en elastisch is.
  • 8 Laat het deeg 20 minuten rusten.
  • 9 Bak de chorizo en varkensreepjes in een hapjespan met de rest van de olijfolie al omscheppend bruin.
  • 10 Bak de ui, paprika en paprikapoeder 2-3 minuten mee en schep de tomaat en peterselie erdoor.
  • 11 Rol tweederde van het deeg uit tot een ronde lap en bekleed een ingevette lage taartvorm met het deeg.
  • 12 Verdeel de vulling erover.
  • 13 Rol de rest van het deeg uit tot een lap ter grootte van de vorm en dek de vulling hiermee af.
  • 14 Druk de rand van het deeg dicht.
  • 15 Bestrijk de bovenkant met wat olijfolie en bak de taart in de oven in 45 minuten goudbruin en gaar.
  • 16 Serveer de empanada warm of lauwwarm.
  • 17 Lekker met een groene salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.