recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Empanada met zuurkool

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - yoghurtdressing (3 eetlepels)
  • - sinaasappel (1 )
  • - veldsla (75 )
  • - diepvriesdeeg voor hartige taart (6 plakjes)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - zuurkool (500 gram)
  • - ui (groot) (1 )
  • - ham (100 gram)
  • - chorizo (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat de diepvriesdeeg ontdooid is.
  • 2 Snijd de chorizo en de ham in kleine blokjes.
  • 3 Snipper de ui.
  • 4 Laat de zuurkool uitlekken.
  • 5 Snijd de sinasappel in plakjes.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 7 Bak de chorizo in een hapjespan uit tot er vet vrijkomt.
  • 8 Bak dan de ham en ui in 2-3 minuten.
  • 9 Schep de zuurkool en peterselie erdoor en neem de pan van het vuur.
  • 10 Leg de plakjes deeg op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak en rol ze uit tot een ronde lap van 24 cm.
  • 11 Schep het zuurkoolmengsel op één helft van de deeglap en klap de andere helft erover.
  • 12 Maak de rand vochtig met water en druk de rand tot een schulprand dicht.
  • 13 Leg de empanada op een met bakpapier beklede bakplaat en bak hem in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  • 14 Verdeel de veldsla en sinaasappelplakjes in een slaschaal en schenk de slasaus erover.
  • 15 Serveer de sla bij de empanada.