recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Empanadillas met spinazie

Bijgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - melk (3 eetlepels)
  • - diepvries deeg voor hartige taart (1 pakje)
  • - eieren (2 )
  • - pijnboompitten (25 gram)
  • - oreganoblaadjes (vers) (1 eetlepel)
  • - spinazie (450 gram)
  • - tomaten (3 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg ervoor dat het deeg ontdooid is.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Snijd de tomaten in stukjes.
  • 4 Was de spinazie.
  • 5 Hak de oregano fijn.
  • 6 Kook de eieren en hak deze fijn.
  • 7 Bak de knoflook en tomaten 10 minuten in een hapjespan met olijfolie tot het een dikke saus wordt.
  • 8 Laat de spinazie in een pan slinken.
  • 9 Laat de blaadjes in een vergiet uitlekken en druk met een spatel het vocht eruit.
  • 10 Roer de spinazie met de oregano, pijnboompitten, eieren en wat zout en peper door de tomatensaus.
  • 11 Laat het mengsel afkoelen.
  • 12 Verwarm de oven voor 200 °C.
  • 13 Snijd de plakjes deeg schuin door en schep op elk driehoekje een lepel spinazie.
  • 14 Klap het deeg dubbel en druk de randen met een vork dicht.
  • 15 Leg de flapjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met melk en bak ze in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • 16 Serveer de empanadillas lauwwarm of koud.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.