recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Enchilada’s met kip

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - geraspte belegen kaas (100 g)
  • - zure room (125 ml)
  • - wraptortilla’s (8 )
  • - bananen (2 stuks)
  • - tomaatblokjes (400 g)
  • - tacokruiden (1 eetlepel)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - rode paprika (1 stuks)
  • - ui (1 stuks)
  • - kippenbouillon (tablet) (250 ml)
  • - kipfilet (250 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de ui; Snij de rode paprika in blokjes; Hak de knoflook; Snijd de bananen in blokjes.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Laat de kipfilet in de bouillon in 10 minuten zachtjes gaar worden.
  • 4 Fruit de ui, paprika en knoflook zachtjes in de olijfolie.
  • 5 Roer de tacokruiden, tomaatblokjes en de helft van de bouillon erdoor.
  • 6 Pureer alles met de staafmixer en laat het nog 10 minuten zachtjes koken.
  • 7 Trek de kip met een vork in draadjes.
  • 8 Bestrijk de tortilla’s met saus, verdeel de kip en banaan erover en rol ze op.
  • 9 Leg de enchilada’s in een lage ovenschaal, schenk de rest van de saus erover.
  • 10 Strijk de zure room erover uit en strooi de kaas erover.
  • 11 Bak de enchilada’s in de oven in 20-25 minuten goudbruin.
  • 12 Wijntip: Krachtige rode wijn, bijvoorbeeld Carmenere of Merlot uit Argentinië.
  • 13 Vervangtip: U kunt ook chilipoeder gebruiken in plaats van de tacokruiden.