recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Enchilada's

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - geraspte 30+ kaas (100 gram)
  • - zure room (125 ml)
  • - soft tortilla's (8 stuks)
  • - tomaatstukjes (1 blik)
  • - roerbakgroente (400 gram)
  • - tacokruiden (1 eetlepel)
  • - rundergehakt (300 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Verwarm de olijfolie in een hapjespan.
  • 3 Bak het gehakt rul.
  • 4 Schep de tacokruiden en roerbakmix erdoor en bak alles nog 3-4 minuten.
  • 5 Schep de helft van tomaatstukjes met vocht erdoor en verwarm het geheel nog 3 minuten.
  • 6 Schep op elke tortilla een brede reep van het gehaktmengsel.
  • 7 Rol de tortilla's op en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
  • 8 Schep de rest van de tomaatstukjes erover.
  • 9 Strijk de zure room erover uit en strooi de kaas erover.
  • 10 Bak de enchilada's in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.