recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Engelse zalm uit de oven met groene citroen-asperges

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - boter (1 eetlepel)
  • - klein teentje knoflook
  • - schil van halve citroen
  • - aspergetips (200 gram)
  • - zalmfilet van circa 175 gram (4 stukken)
  • - eigeel (1 )
  • - bieslook (4 eetlepels)
  • - creme fraiche (2 eetlepels)
  • - paneermeel (2 eetlepels)
  • - mierikswortel (pot) (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Laat de zalm een kwartier buiten de koeling op temperatuur komen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180 graden op hete lucht met de bovengrill aan.
  • 3 Snijd de bieslook in fijne ringetjes.
  • 4 Meng de mierikswortel, paneermeel, crème fraiche, helft van de bieslook en eigeel en maak op smaak met zout.
  • 5 Bestrooi de zalm met zout en verdeel het mierikswortelmengsel over de bovenkanten.
  • 6 Leg in een ovenschaal en bak in circa 15 minuten gaar in het midden van de oven.
  • 7 Als het korstje goudbruin is, zet dan de zalm lager in de oven of zet de schaal hoger als je meer kleur wilt.
  • 8 Verhit een steelpan water met zout op hoog vuur.
  • 9 Snijd de asperges in schuine stukken en kook ze in 3 à 4 minuten beetgaar.
  • 10 Giet ze af in een vergiet.
  • 11 Hak de knoflook fijn.
  • 12 Verwarm de boter, knoflook en citroenschil zachtjes in de pan van de asperges.
  • 13 Voeg de asperges toe en roer door, breng op smaak met iets zout.
  • 14 Heerlijk met een romige crème van pastinaak.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.