recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Entrecote met citrusboter en gebakken kastanjechampignons

Hoofdgerecht
4 personen
145 min
Ingrediënten
  • - kastanjechampignons (250 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - entrecotes (4 )
  • - verse rozemarijnnaaldjes (0.5 eetlepel)
  • - verse oregano (1 eetlepel)
  • - sinaasappel (1 )
  • - citroen (0.5 )
  • - gezouten zachte roomboter (125 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: plasticfolie.
  • 2 Hak de oregano fijn.
  • 3 Hak de rozemarijnnaaldjes heel fijn.
  • 4 Meng de roomboter met de citroenrasp, sinaasappelrasp, een halve eetlepel citroensap, oregano en rozemarijn en schep de boter in een dikke reep op het folie.
  • 5 Wikkel de folie rond de boter en draai de uiteinden goed aan, zodat de boter tot een worstje wordt gevormd.
  • 6 Laat de citrusboter in de koelkast in 2 uur stevig worden.
  • 7 Wrijf de entrecotes in met een eetlepel citroensap, wat zout, versgemalen peper en de helft van de olijfolie.
  • 8 Bak de entrecotes in een hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé.
  • 9 Bak de hele kastanjechampignons in een koekenpan met de rest van de olijfolie in 3-4 minuten op hoog vuur mooi bruin en gaar.
  • 10 Verdeel er wat citroensap en zout en peper over en schep ze voortdurend om.
  • 11 Snijd de boter in plakjes.
  • 12 Leg de entrecotes op warme borden en leg op elke entrecote twee plakjes boter.
  • 13 Schep de champignons ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.