recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Entrecote met gele paprikasaus

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - rucola
  • - bosuitje (1 )
  • - boter (25 gram)
  • - citroen (0.5 )
  • - entrecotes (4 )
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - gele paprika's (2 )
  • - ui (1 )
  • - gekookt ei (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui fijn.
  • 2 Snijd de paprika's in blokjes.
  • 3 Pers de citroen.
  • 4 Snijd het bosuitje in dunne ringetjes.
  • 5 Prak het ei fijn en wrijf het boven een diep bord door een zeef, hierdoor ontstaan piepkleine lichtgele korreltjes.
  • 6 Meng in een pan de ui en paprika met wat zout en versgemalen peper en de olijfolie.
  • 7 Schenk de wijn erbij en smoor de paprika afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Pureer dit mengsel met de staafmixer of in de blender tot een gladde saus.
  • 9 Verwarm de saus nog enkele minuten op zacht vuur.
  • 10 Wrijf de entrecotes in met zout, peper en citroensap en bak ze in een koekenpan met roomboter in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé.
  • 11 Schep de paprikasaus op warme borden.
  • 12 Leg de entrecotes er half in en strooi de eimimosa en bosui erover.
  • 13 Garneer met een toef rucola.
  • 14 Lekker met tagliatelle en sugarsnaps.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.