recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Entrecote met geroosterde-paprikasaus

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - versgemalen zwarte peper
  • - verse tijm (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - rode paprika’s (4 stuks)
  • - olijfolie extra vierge (4 eetlepels)
  • - sherry (100 ml)
  • - entrecotes (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met de paprikasaus, frieten en salade.
  • 2 Voorbereiding: Hak de knoflook fijn.
  • 3 Wrijf de entrecotes in met 1 eetlepel sherry en de helft van de olijfolie en laat ze zo een half uur liggen.
  • 4 Rooster de paprika’s 20 minuten in een hete oven van 220 °C tot ze geblakerd zijn.
  • 5 Laat ze in een afgesloten kom afkoelen.
  • 6 Verwijder vel en zaadjes en snijd de paprika’s in repen.
  • 7 Fruit de knoflook in de rest van de olijfolie.
  • 8 Voeg de paprika, tijm en sherry toe en laat 5 minuten sudderen.
  • 9 Pureer het geheel met de staafmixer tot een saus.
  • 10 Breng op smaak met zout en peper.
  • 11 Rooster de entrecotes in een hete grillpan in 4-6 minuten bruin en van binnen rosé.
  • 12 Wijntip: Stevige rode wijn, zoals Réserve du Sud Fitou of Côtes du Rhône Villages.
  • 13 Vervangtip: U kunt ook gele paprika’s gebruiken in plaats van de rode.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.