recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Entrecote met kaas uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - gesneden groene kool (500 gram)
  • - sinaasappelsap (150 ml)
  • - entrecotes (4 )
  • - kastanjechampignons (250 gram)
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - roquefort (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Snijd de kastanjechampignons in vieren.
  • 3 Verwarm helft van de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig.
  • 4 Schep de koolreepjes erdoor en roerbak ze 2 minuten.
  • 5 Schenk het sinaasappelsap erbij en voeg wat zout en peper toe en smoor de groente afgedekt in 10 minuten gaar.
  • 6 Schep de kool regelmatig om.
  • 7 Verwarm de ovengrill voor.
  • 8 Wrijf de entrecotes in met zout, versgemalen zwarte peper en een eetlepel olijfolie en bak ze in een koekenpan op hoog vuur in 3-4 minuten mooi bruin.
  • 9 Leg de entrecotes in een lage ovenschaal.
  • 10 Voeg aan het bakvet in de koekenpan nog een eetlepel olijfolie toe en bak de champignons met de tijm op hoog vuur in 2-3 minuten mooi bruin.
  • 11 Laat het vocht verdampen.
  • 12 Verdeel de champignons en de verkruimelde kaas over de entrecotes.
  • 13 Schuif de schaal 10 cm onder de hete grill en laat kaas in 2-3 minuten smelten.
  • 14 Schep de entrecotes met de champignons en kaas op warme borden en schep de kool ernaast.
  • 15 Lekker met gebakken aardappeltjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.