recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Entrecote met tuinkruidenmarinade

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - entrecotes (4 )
  • - olijfolie (6 eetlepels)
  • - witte wijnazijn (2 eetlepels)
  • - fijne mosterd (1 eetlepel)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - verse tijm (2 eetlepels)
  • - verse oreganoblaadjes (2 eetlepels)
  • - bladpeterselie (10 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: blender of keukenmachine, barbecuetang.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Meng peterselie, oregano, tijm, knoflook, wat zout en versgemalen zwarte peper, mosterd, wijnazijn en olijfolie in de blender tot een marinade.
  • 4 Schenk in een lage schaal en wentel de entrecotes erdoor.
  • 5 Laat het vlees zeker een half uur minuten marineren en op kamertemperatuur komen.
  • 6 Rooster de entrecotes op een hete barbecue in zes tot acht minuten mooi bruin en nog rosé van binnen.
  • 7 Keer ze regelmatig met behulp van een barbecuetang.
  • 8 Laat de entrecotes van de barbecue even rusten onder aluminiumfolie en snijd ze in plakjes.
  • 9 WIJNTIP: Gato Negro Cabernet Sauvignon.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.