recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Entrecote van de barbecue met rodepeperboter

Hoofdgerecht
4 personen
85 min
Ingrediënten
  • - entrecotes (4 )
  • - geraspte citroenschil (1 eetlepel)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - vers gemalen zwarte peper
  • - grof zeezout (1 theelepel)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - milde paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - rode peper zonder zaadjes (1 )
  • - zachte roomboter (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Roer de boter in een kom los en meng de rode peper met de paprikapoeder, tijm, het zout en zwarte peper naar smaak erdoor.
  • 2 Vorm de boter op een stuk plastic folie tot een worstje en wikkel de folie er strak omheen.
  • 3 Laat de boter in de koelkast in minstens 1 uur opstijven.
  • 4 Meng in een diep bord de olijfolie met de citroenschil en royaal zwarte peper.
  • 5 Wrijf de entrecotes in met de citroenolie en laat ze op kamertemperatuur 30 minuten marineren.
  • 6 Rooster de entrecotes op een hete barbecue in 8-10 minuten mooi bruin en van binnen rosé.
  • 7 Bestrooi het vlees met zout en leg op elke entrecote 2 plakjes rodepeperboter.
  • 8 Lekker met frieten en een groene salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.