recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Entrecoteroosjes met gemarineerde champignons

Voorgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - rucola (40 gram)
  • - krop lollo rosso (0.5 )
  • - verse tijmblaadjes (0.5 eetlepel)
  • - knoflook (1 teen)
  • - kastanje champignons (250 gram)
  • - olijfolie (5 eetlepel(s))
  • - citroen (sap) (1 )
  • - entrecote van ca 200 gram, op kamertemperatuur (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de champignons in plakjes.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Hak de tijm fijn.
  • 4 Was de slabladeren en scheur in stukken.
  • 5 Wrijf de entrecote in met wat zout en versgemalen zwarte peper, een beetje citroensap en 1/5 deel van de olijfolie.
  • 6 Rooster de entrecote in een hete grillpan in 8-10 minuten mooi bruin en van binnen rosé.
  • 7 Laat de entrecote afkoelen.
  • 8 Breng in een pan ruim water met de helft van het citroensap en wat zout aan de kook.
  • 9 Voeg de plakjes champignon toe, kook ze in 5 minuten gaar en laat ze in een vergiet uitlekken.
  • 10 Klop in een kommetje 1 eetlepel citroensap met de knoflook, de resterende olijfolie, tijm en wat zout en versgemalen peper tot een dressing.
  • 11 Meng de champignons in een kom met 2 eetlepels dressing.
  • 12 Verdeel de lollo rosso en rucola over borden.
  • 13 Snijd de entrecote in heel dunne plakjes en rol ze losjes op tot roosjes.
  • 14 Zet de roosjes op de sla en verdeel de champignons erover.
  • 15 Sprenkel de rest van de dressing over de sla.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.