recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Entrecotes met fijne tuinboontjes

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - vleesfond (100 ml)
  • - boter (25 g)
  • - mosterd (2 eetlepels)
  • - entrecotes (2 )
  • - zwarte peperkorrels (2 eetlepels)
  • - diepvries tuinbonen (1 pak)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met friet.
  • 2 Voorbereiding: Ontdooi de diepvries tuinbonen.
  • 3 Verwijder de stugge grijze velletjes rond de tuinbonen, zodat er mooie groene boontjes overblijven.
  • 4 Wrijf de peperkorrels in een vijzel of in een diep bord met de bolle kant van een juslepel fijn.
  • 5 Wrijf de entrecotes in met zout en mosterd en wentel ze door de peper.
  • 6 Bak de entrecotes in een hapjespan met hete boter op hoog vuur in 4-6 minuten mooi bruin.
  • 7 Ze mogen van binnen nog rosé zijn.
  • 8 Houd de entrecotes op een bord onder aluminiumfolie warm.
  • 9 Schep de tuinboontjes met vleesfond en zout en peper naar smaak door het bakvet en verwarm ze al omscheppend 4-6 minuten.
  • 10 Snijd de entrecotes in plakjes.
  • 11 Schep in het midden van vier warme borden een bedje van tuinbonen en leg de plakjes entrecote erop.
  • 12 Wijntip: Stevige rode wijn, zoals syrah uit Zuid-Afrika of shiraz uit Australië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.