recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Erwtensoep met knolselderij en worst

Hoofdgerecht
2 personen
45 min
Ingrediënten
  • - bladselderij (1 eetlepel)
  • - gekookte worst (250 g)
  • - schouderkarbonade (150 g)
  • - vleesbouillon (1 liter)
  • - spliterwten (150 g)
  • - knolselderij (200 g)
  • - soepgroente (100 g)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Maak de knolselderij schoon en verdeel in kleine blokjes; Snijd de gekookte worst in blokjes; Snijd de bladselderij in reepjes.
  • 2 Verhit 0,33 van de olie in een soeppan en roerbak de soepgroente en de helft van de knolselderij 3 minuten.
  • 3 Roer de spliterwten en bouillon erdoor en voeg de karbonade toe.
  • 4 Breng het geheel al roerende aan de kook en kook de soep in 30-40 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de overgebleven blokjes knolselderij en worst al omscheppend in zo’n 4 minuten bruin en gaar.
  • 6 Schep de bladselderij erdoor.
  • 7 Neem de karbonade uit de soep en pureer de soep met een staafmixer.
  • 8 Snijd de karbonade in blokjes en roer ze door de soep.
  • 9 Schep de soep in diepe borden en leg de knolselderij met worst in het midden.
  • 10 Wijntip: Soepele rode wijn (Beaujolais, Bardolino).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.