recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Erwtensoep met roggebrood

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - water (1.25 liter)
  • - roggebrood (6 sneetjes)
  • - bladselderij (2.5 eetlepel)
  • - spliterwten (250 gram)
  • - prei (1 )
  • - knolselderij (0.5 )
  • - varkensreepjes (300 gram)
  • - boter (75 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes.
  • 2 Snijd de prei in dunne ringen.
  • 3 Hak de bladselderij fijn.
  • 4 Verwarm een derde van de boter in een soeppan en bak de varkensreepjes in drie tot vier minuten al omscheppend licht bruin.
  • 5 Voeg de knolselderij en prei toe en roerbak nog twee minuten.
  • 6 Roer de spliterwten erdoor en schenk er het water bij.
  • 7 Breng de soep al roerend aan de kook.
  • 8 Voeg ongeveer een halve eetlepel zout toe en versgemalen peper naar smaak.
  • 9 Laat de soep dertig minuten zachtjes koken tot het een mooi gebonden soep wordt.
  • 10 Roer regelmatig.
  • 11 Roer vlak voor het serveren de bladselderij erdoor.
  • 12 Serveer de erwtensoep in grote kommen en serveer het roggebrood besmeerd met boter erbij.