recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Erwtensoep met worst

Hoofdgerecht
4 personen
75 min
Ingrediënten
  • - water (1.5 liter)
  • - licht roggebrood (4 sneetjes)
  • - magere rookworst (1 )
  • - bladselderij (2 eetlepels)
  • - knolselderij (1 )
  • - preien (2 )
  • - tafelaardappelen (2 )
  • - laurierblaadje (1 )
  • - schouderkarbonades (2 )
  • - spliterwten (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
  • 2 Snijd de preien in ringen.
  • 3 Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes.
  • 4 Snijd de rookworst in plakjes.
  • 5 Breng in een pan het water met de spliterwten, schouderkarbonades, zout en het laurierblaadje aan de kook.
  • 6 Schep het schuim eraf en laat de soep 45 minuten zachtjes koken.
  • 7 Neem de karbonades uit de pan en snijd het vlees in kleine stukjes.
  • 8 Roer het vlees met de aardappelen, groenten en bladselderij door de soep en voeg wat zout en peper toe.
  • 9 Kook de soep in nog 20 minuten zachtjes gaar.
  • 10 Warm de plakjes rookworst even mee in de soep.
  • 11 Serveer de erwtensoep in grote kommen en geef het roggebrood erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.