recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Farfalle met geroosterde knolselderij en champignons

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - verse roomkaas met kruiden (light) (125 gram)
  • - farfalle (300 gram)
  • - champignons (400 gram)
  • - knolselderij (400 gram)
  • - sjalotjes (125 gram)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - citroen (0.5 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2 Pers de knofllok.
  • 3 Pel de sjalotjes en halveer deze.
  • 4 Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes.
  • 5 Meng in een kom de olie met een beetje citroensap, knoflook, Italiaanse kruiden en wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • 6 Schep de sjalotjes, knolselderij en champignons erdoor.
  • 7 Rooster de groenten in de oven in 25-30 minuten gaar, schep ze regelmatig om.
  • 8 Kook de farfalle beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 9 Giet de pasta af en roer de verse room kaas erdoor.
  • 10 Warm de pasta nog even goed door en laat de kaas smelten tot een saus.
  • 11 Verdeel de farfalle over diepe borden en schep de geroosterde groenten erop.