recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Farfalle met paprikasaus en rivierkreeftjes

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - rivierkreeftjes (200 gram)
  • - farfalle (250 gram)
  • - melk (250 ml)
  • - tomaten (3 )
  • - pittige paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - rode paprika's (2 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • 2 Snijd de paprika's en tomaten in stukjes.
  • 3 Verwarm de olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook en paprika 3-4 minuten op zacht vuur.
  • 4 Schep de paprikapoeder en tomaten erdoor en bak nog 2-3 minuten.
  • 5 Schenk de melk erbij, voeg zout en peper naar smaak toe en laat alles nog 10 minuten zachtjes sudderen.
  • 6 Kook de farfalle volgens de aanwijzingen beetgaar.
  • 7 Pureer de paprikasaus met een staafmixer (of in een blender).
  • 8 Roer de rivierkreeftjes erdoor en warm de saus nog enkele minuten zachtjes door.
  • 9 Giet de pasta af en verdeel de farfalle over diepe borden.
  • 10 Schep de paprikasaus met rivierkreeftjes erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.