recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Fazantenborstfilet op romige zuurkool

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - fazantenborstfilets (4 )
  • - slagroom (125 ml)
  • - kippenbouillon (400 ml)
  • - ui (1 stuks)
  • - boter (50 g)
  • - Zuurkool naturel (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met aardappelpuree.
  • 2 Voorbereiding: Snipper de ui.
  • 3 Druk het vocht uit de zuurkool.
  • 4 Smelt de helft van de boter en fruit de ui glazig.
  • 5 Schep de zuurkool met 150 ml bouillon, slagroom en zout en peper naar smaak erdoor.
  • 6 Smoor de zuurkool in 30 minuten zachtjes gaar, laat het vocht verdampen.
  • 7 Wrijf de fazantenborstfilets in met zout en peper en bak ze in de andere helft van de boter op matig hoog vuur in 10-12 minuten bruin en gaar.
  • 8 Houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 9 Roer de tijm met zout en peper door het bakvet en blus af met de rest van de bouillon.
  • 10 Laat dit op hoog vuur inkoken tot een gebonden jus.
  • 11 Snijd de fazant in plakken en serveer ze op een bedje van zuurkool.
  • 12 Schep er wat jus over.
  • 13 Serveer de rest erbij.
  • 14 Wijntip: Volle witte wijn, zoals Chardonnay uit Australië of Zuid-Afrika.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.