recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Fazantenbout met groene kool en spekjes

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - kippenbouillon (150 ml)
  • - medium dry sherry (75 ml)
  • - groene kool (600 gram)
  • - sjalotjes (5 )
  • - gerookte spekblokjes (125 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - fazantenbouten (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Wrijf de fazantenbouten in met zout en versgemalen zwarte peper en bak ze in een braadpan met olijfolie rondom lichtbruin.
  • 2 Leg de bouten op een bord en bak de spekblokjes en sjalotjes 3 minuten zachtjes in het bakvet.
  • 3 Schep de groene kool erdoor en bak alles 1 minuut.
  • 4 Schenk de sherry en bouillon erbij en leg de fazantenbouten tussen de kool.
  • 5 Smoor de bouten en de groene kool afgedekt in nog 20-30 minuten zachtjes gaar.
  • 6 Lekker met aardappelpuree.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.