recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Fazantenbouten gestoofd met ketoembar

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - Crème fraîche (200 ml)
  • - wildfond (200 ml)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - verse oreganoblaadjes (2 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - boter (50 gram)
  • - ketoembar (2 theelepels)
  • - koenjit (2 theelepels)
  • - fazantenbouten (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Wrijf de fazantenbouten in met zout, peper, koenjit en ketoembar.
  • 2 Verhit de boter in een hapjespan en bak de bouten rondom bruin.
  • 3 Snipper de ui.
  • 4 Bak de ui en 1 eetlepel oregano even mee.
  • 5 Schenk de wijn en fond langs de rand van de pan erbij en stoof de bouten met het deksel schuin op de pan in 35 minuten zachtjes gaar.
  • 6 Houd de bouten warm onder aluminiumfolie.
  • 7 Pureer het stoofvocht met de staafmixer en roer de room erdoor.
  • 8 Kook het geheel in tot een licht gebonden saus.
  • 9 Serveer de bouten op warme boden en schep er wat saus over.
  • 10 Lekker met aardappelpuree en spruitjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.